Semne timpurii ale unei eventuale sarcini . Tu cunoști cele 10 semne ale unei sarcini?

Există semne ale unei posibile sarcini premature? Da, există unele semne care indică foarte timpuriu faptul că sunteți însărcinată. Unele femei pot avea doar câteva din aceste semne, în timp ce altele pot avea mai multe semne de sarcină.

Semne timpurii ale unei eventuale sarcini . Tu cunoști cele 10 semne ale unei sarcini?

Imediat după concepere, durează aproximativ o săptămână pâna ce ovulul fertilizat se instalează în uter. Din acest moment e posibil să întâlniți diverse semne ale unei posibile sarcini.

În aceasta perioadă, nivelul hormonilor începe să se schimbe, iar organismul reacționează la aceste schimbări.

În contnuare vă prezint 10 semne ale unei sarcini.

1. Creșterea frecvenței urinării.

Urinatul mai des decât de obicei este unul din semnele unei posibile sarcini. Shcimbări ale nivelului de hormoni produs de implantarea ovulului în uter, în special hormonul HCG (gonadotropina corionică umană) determină urniări mai frecvente. HCG mai este denumit și „hormonul sarcinii” și poate fi prezent în serul matern încă de la implantarea ovulului.

2. Valori crescute ale temperaturii corpului.

În timpul ovulației, este normal să aibă loc o creștere a temperaturii corpului. Temperatura generală a corpului rămâne mai ridicată și după terminarea perioadei de ovulație.

3. Lipsa unui ciclu menstrual.

Acesta poate fi unul din cele mai evidente semne ale unei posibile sarcini. Cu toate acestea, întârzierea sau lipsa unui ciclu menstrual poate fi determinat și de alte lucruri, cum ar fi: stresul, un dezechilibru hormonal, diverse reacții adverse la unele alimente sau medicamente. În cazul când aveți un ciclu menstrual foarte regulat, întârzierea pe o perioada lungă sau lipsa acestul ciclu e un semn al unei posibile sarcini.

4. Sângerările.

Unele femei pot avea sângerări sau scurgeri de culoare roșiatică, după aproximativ 5-6 zile de la contactul sexual, deoarece ovulul fertilizat încearcă să intre în uter. De asemenea, cervixul suferă anumite modificări fiziologice pentru a secreta substanțe ce protejează fătul. Scurgerile vaginale nu înseamnă neaparat prezența unei sarcini, alte cauze ale scurgerilor vaginale pot fi datorate unei menstruații neregulate, anumite infecții vaginale sau reacții adverse la pastile contraceptive.

5. Oboseala.

Lipsa de energie poate fi unul din semnele timpurii ale unei posibile sarcini, însă se poate distinge cu greu față de alte tipuri de epuizare. Senzația de oboseală este legată de modificarea hormonilor din organism, care de obicei dispare în timp, organismul adaptându-se la nivelul nou al hormonilor.

6. Crampele.

Uterul se poate contracta deseori și în mod regulat. Efortul, exercițiile fizice sau orgasmul pot declanșa crampe uterine la începutul unei eventuale sarcini.

7. Greața.

„Grețurile de dimineață” este denumirea dată la sentimentul de greață în timpul sarcinii. Statistic, doar aproximativ jumătate din femeile însărcinate prezintă senzații de greață, care pot apărea în orice moment din zi sau din noapte.

8. Sensibilitatea sânilor.

Unul din semnele foarte timpurii ale unei sarcini este sentimentul de sensibilitate la nivelul sânilor și al sfârcurilor. Aceste senzații dispar în timpul sarcinii, pe măsură ce organismul se adaptează la noii hormoni apăruți în această perioadă.

9. Culoarea mai închisă a mameloanelor.

Zona din jurul mameloanelor devine mai închisă după aproximativ o săptămână de la contactul sexual care poate duce la o eventuală sarcină. Umflăturile din această zonă pot fi mai proeminente decât de obicei.

10. Constipația.

Este posibil să observați o schimbare în intestinele dumneavoastră la începutul sarcinii. Intestinele se pot relaxa și funcționa mai încet din cauza modificărilor hormonale.

Odată ce prezentați anumite semne prezentate mai sus, puteți confirma cu exactitate prezența unei sarcini cu ajutorul unui test de sarcină. Exista diferențe semnificative legate de exactitatea testelor de sarcină efectuate acasă. Un test de sarcină bazat pe analiza sângelui poate da rezultate corecte dacă e făcut la aproximativ 8 - 10 zile de la concepție, în timp ce un test de sarcină bazat pe analiza urinei poate da rezultate corecte dacă e făcut la aproximativ 10 – 14 zile după perioada concepției.

Testele de sarcină nu sunt 100% precise. Dacă sunt efectuate corect, testul de sarcină pe baza urinei (care se pot face și acasă) are o precizie de aproximativ 98%, în timp ce testele bazate pe analiza sângelui dau rezultate exacte în proporție de peste 99% (acest tip de test se poate face doar într-o instituție medicală specializată).Dacă dorești să rămâi însărcinată, ai grija de corpul tău, chiar înainte de concepere. Renunță la alcool, țigări și încearcă să mănânci sănătos. Sănătatea ta în primele săptămâni de la concepere este extrem de importantă pentru dezvoltarea sănătoasă a viitorului copil.

Articole similare:

Secțiuni Portal