Leacuri și tratamente naturiste pentru durerile de dinți

Durerile de dinți pot apare din cauza cariilor (un defect al țesuturilor tari ale dinților), al parodontozei - afecțiune a țesuturilor de lângă dinți, care se manifestă ca o inflamare a gingiei și o distrofie a țesutului osos, din cauza cărora se poate observa clătinarea dinților.

Leacuri și tratamente naturiste pentru durerile de dinți

Din cauza cariilor și a parodontozei, rădăcinile dinților se pot descoperi, pot deveni mai sensibile la căldură și la frig. Sensibilitatea la frig se manifestă cel mai adesea în cazurile de parodontoză.

Înainte de culcare, umpleți-vă gura cu ulei de susan negru călduț și agitați-l în gură aproximativ 3 minute, după care masați-vă gingiile cu degetul arătător. Clătiți-vă gura cu apă după această procedură. Sensibilitatea la frig arată că este vorba despre o inflamare de natură infecțioasă a dinților. În aceste cazuri este foarte bine dacă vă masați gingiile cu ulei din arbore de ceai.

În cazurile de gingivită trebuie înlăturați toți factorii de natură mecanică, factori care ar putea provoca traume ale gingiilor. Este recomandată în acest caz gargara cu apă în care ați dizolvat în proporție de 0,5 la suta sodiu, de asemenea gargara cu infuzie din scoarță de stejar, din salvie și sunătoare (o lingură de scoarță sau de planta se pune la infuzat într-un pahar cu apă fierbinte).

Relația dintre stomac și dinți

În cazul prezenței unei tulburări a funcției secretoare a stomacului, este necesară includerea în regimul alimentar zilnic a unei ridichi (aceasta recomandare este contraindicata bolnavilor suferinzi de afecțiuni ale inimii și ale ficatului).
Aciditatea crescuta poate fi controlata respectând o dieta din care se exclud mâncărurile iuți, sosurile marinate, citricele si alimentele fermentate.

Ce sa mâncam ca să nu ne doară dinții

Afecțiunile dinților sunt de foarte multe ori favorizate de calciul, magneziul și zincul care se găsesc în cantitate insuficientă în organism. Pentru stabilizarea deficitului acestor elemente, de exemplu, trebuie crescut consumul produselor din soia.

Mâncați în fiecare dimineață, prăjindu-le bine, o mâna de semințe de susan negru foarte bogate în calciu. Mâncați de doua-trei ori pe zi, pe stomacul gol, câte 10-20 de fructe de zmeură, fără a le combina cu alte produse, mai ales cu lactate.

Umflăturile sau sângerările gingiilor se vindecă cu ajutorul aplicării locale a unor mijloace astringente. Dintre acestea se pot folosi: piatra acră, scoarța de stejar, smirna. Un factor provocator poate fi aciditatea ridicată, căldura din stomac sau ficat. Pentru îndepărtarea cauzelor trebuie normalizată activitatea ficatului și a stomacului. Pentru prevenirea cariei dentare beți zer.

În sângerările gingiilor, de mare ajutor vă este și o ceașcă de suc de portocale în care se adaugă o jumătate de linguriță de zahar.

Împotriva inflamărilor și sângerărilor gingiilor beți apă în care adăugați suc de lămâie (o jumătate de lămâie la o ceașcă de apă). Puteți de asemenea sa mâncați pe stomacul gol putin pepene galben, mestecându-l foarte bine.

Caria dentară se formează datorită descompunerii țesuturilor dinților și gingiilor.

În acest caz este necesară restabilirea procesului digestiv, curățarea stomacului. Luați un diuretic seara sau beți zer. De mare ajutor este infuzia pregătită în felul următor: se amestecă pelin amar, viorele uscate și petale de trandafir rosu (o lingură din acest amestec se pune într-un pahar cu apă fierbinte, se lasă la infuzat 15-20 de minute și se bea câte o jumătate de pahar după masă). Indiferent de cauza care provoacă durerea de dinți, puneți-vă pe locul dureros un tampon de vată muiat în ulei din arbore de ceai sau ulei de cuișoare; puteți de asemenea să umpleți gaura făcută de carie cu o bucata mica de vată muiată în propolis.

Durerea de dinți este calmată de cuișoare. Câteva picături dintr-o tinctură pregătită din cuișoare influențează favorabil dintele bolnav.

Măsuri profilactice împotriva parodontozei, cariilor și infecțiilor

Hrăniți-vă doar cu alimente curate, ușor asimilabile; spălați-vă pe dinți după fiecare masă; nu trebuie să vă culcați cu stomacul plin.

Masajul gingiilor: puteți să vă faceți dinții mai sănătoși dacă vă masați gingiile înainte de culcare cu ulei de susan negru sau cu ulei de cocos și de trandafiri. Luați o gură de ulei de susan negru călduț și plimbați-l dintr-o parte în alta a gurii timp de două-trei minute, dar nu îl înghițiți sub nici o formă. Scuipați uleiul și cu mișcări fine masați-vă gingiile cu degetul arătător.

Exercițiu pentru întărirea dinților: cu un efort maxim încleștați-vă dinții timp de 3 secunde. Relaxați-vă, după care repetați exercițiul de opt ori și faceți 10-20 de închideri-deschideri ale gurii.

Pentru întărirea gingiilor este bine să vă frecționați gingiile cu suc de pătlagină.

Alte metode pentru calmarea durerilor neașteptate

1. Faceți un masaj cu vârful degetului arătător pe partea feței cu dintele bolnav, în locul în care se găsește punctul biologic dureros.

dacă va doare un dinte de pe maxilarul superior, masați (apăsați până când dezmorțiți) punctele sia-guan (care sunt dispuse în cavitatea din fața urechilor);

dacă vă doare un dinte din maxilarul inferior, se masează punctele da-in (dispuse pe partea superioară a maxilarului inferior, în zona dintre partea din față a mușchiului care participă la mestecarea alimentelor și artera maxilară exterioară);

2. Ștrangulați cu un cârlig de rufe lobul urechii din partea în care vă doare dintele. Țineți cârligul până la dispariția durerii.

Trebuie să țineți cont de faptul că o durere de dinți nu poate fi vindecată, ea poate doar scădea în intensitate, de aceea vizita la un medic este obligatorie.

Articole similare:

Secțiuni Portal